Nova prestižna serija: FOCAL Sopra

Zvočniki linije Utopia že dvajset let potrjujeo status svetovne reference z vidika muzikaličnosti in tehnoloških inovacij: kompozitne "W" zvočniške enote, visokotonske enote iz čistega berilija, več-feritni magneti, EM nizkotonske enote, IAL2 visokotonske enote, OCP+ kretnice ter t. i. 'Gamma Structure' ohišja.Najnovejša analitična orodja so FOCAL-ovi razvojni ekipi omogočila vpogled v notranje delovanje zvočniških enot. Ekipa se je osredotočila na optimizacijo magnetnega polja in obes zvočniških enot ter razvila zvočnik(-a) z izjemno čisto in natančno reprodukcijo ter močno izboljšano harmonsko barvitostjo zvoka.

Inovacije:

1. NIC ('Neutral inductance circuit')
Natančnost in količina zvočnih podrobnosti sta odvisna od stabilnosti magnetnega polja. Tehnologija NIC proizvajalcu dokončno omogoča njen nadzor. Popačenja so omejena, dinamika pa je izboljšana. Podrobne tehnične informacije in meritve so na voljo na spletni strani proizvajalca.2. TMD ('Tuned Mass Damper')
Bistvo tehnologije TMD je optimizacija profila obese, ki nadzira resonanco zvočniške enote. Popačenja so manjša, izboljšana pa je definicija srednjih in nizkih tonov. Podrobne tehnične informacije in meritve so na voljo na spletni strani proizvajalca.3. IHL ('Infinite horn loading')
Sistem IHL omogoča obremenitev berilijeve nizkotonske enote v skladu s prostorskimi omejitvami zvočniškega ohišja. Zadnji val nizkotonske enote je postopno absorbiran na način, ki preprečuje kakršnakoli popačenja. Visokotonska definicija je izjemna. Podrobne tehnične informacije in meritve so na voljo na spletni strani proizvajalca.
69 mm prednje stranice zagotavljajo potrebno inercijo in dušenje. V notranjosti ohišij ni vzporednih stranic, majhni Helmholtz-ovi resonatorji pa preprečujejo nastanek vertikalnih stoječih valov. Zaradi učinkovitejšega odvajanja vibracij so podnožja ohišij steklena.Ohišja zvočnikov linije Sopra se izdelujejo v mestu Bourbon-Lancy (Francija) po enakem postopku kot ohišja zvočnikov linije Utopia.


Linija FOCAL Sopra trenutno vključuje dva modela: Sopra n°2 in Sopra n°1.

Sopra n°2


Sopra n°1


Modelu Sopra n°2 že lahko prisluhnete v našem demo prostoru na Masarykovi ulici 24 v Domžalah.

Prva testiranja nakazujejo, da gre za izjemen zvočnik. Vabljeni!

 

Read 3654 times

Zadnje novice