Kako začeti z izborom avdio opreme

Pozdravljeni ljubitelji dobre glasbe! Saj zato ste tu, kajne? :)

Prepričani smo, da vas je naša spletna stran zasula z informacijami ali pa tistega kar ste iskali sploh niste našli. Opravičujemo se vam za to. Naj se vam z nekaj vrsticami besedila oddolžimo in zapeljemo skozi osnovni vodnik izbire vašega prvega resnega ozvočenja.

Ste se že odločili kaj iščete?

Sistem za hišni kino, vrhunski stereo sistem ali ozvočenje celotnega doma s centralno enoto t.i. multiroom sistem?
Vsak od teh sistemov ima nekaj specifičnih lastnosti, ki nekoliko bolj izstopajo napram drugemu sistemu.

Stereo avdio sistem

Predstavlja v svetu avdiofilizma sveti gral. Dva kakovostna zvočnika, stereo ojačevalnik,predvajalnik in povezovalni kabli so praviloma vse kar  potrebujete za vrhunsko glasbeno doživetje. Kakovostna avdio oprema bo poskrbela, da bo glasba prehajala iz zvočnikov vse smeri in v celoti zapolni vaš prostor. Kaj kmalu boste pozabili, da zvok dejansko prihaja iz samih zvočnikov.

Zanima me več

Hišni kino

ljubitelji filmov in specialnih efektov ter odvisniki od kinematografskih dvoran, bodo od svojega sistema zahtevali, da se ob zvoku aktivnega nizkotonca ali dveh, potresejo stene, večkanalni zvok pa podoživi akcijo v najhujšem vojnem oz. znanstveno fantastičnem filmu. Kodiranja Dolby True-HD, DTS HD Master oz. najnovejši Dolby Atmos z osnovnima postavitvama 5.1.2 oz. 7.1.2, referenčno postavitvijo 5.1.4 oz. 7.1.4 ali pa celo 9.1.2 postavitev za dodatno poudarjene efekte v velikih prostorih, bodo vaš prostor napolnli z zvočniki in zvokom natančno kot si ga je zamislil režiser.

Zanima me več

Večsobni (multi-room) avdio sistem 

Omogoča, da v vsak prostor postavite par zvočnikov ki se nato povežejo s centralnim sistemom. Sodobni multi-room sistemi med drugim omogočajo povezavo s klasičnim visoko kakovostnim stereo sistemom in celo integracijo s KNX pametnim domom.
Glavna prednost takšnega sistema je enostavnost uporabe s pomočjo pametnega telefona oz. tablice, ob enem pa lahko v vsakem prostoru ob vsakem trenutku poslušate katerokoli glasbo želite ali pa prostore enostavno združite v skupino ter si tako delite glasbo v delu doma, kjer to želite.
Situacija 1.; v prijetnem sobotnem jutru se prebudite ob zvokih vaše najljubše skladbe in ker ste si zaželeli kave, enostavno združite spalnico, hodnik in kuhinjo v isto skupino. Tako vas bo glasba spremljala od spalnice do kuhinje, kjer boste lahko uživali v jutranji kavi ter najljubši pesmi.
Situacija 2.: po večernem ritualu si, ko otroke mirno položite v postelje, zaželite mirnega večera na terasi v dvoje. Enostavno pograbite svojo tablico, izberite pravljico za lahko noč ter jo zavrtite v otroških sobah, sebi pa privoščite umirjeno lounge glasbo s kakšnega izmed popularnih chill out radiev s španske Ibize... 

Zanima me več