Hi-Fi avdio sistemi

Hi-Fi avdio sistem pravi, prvinski avdio sistem, ki postreže z najvišjo kakovostjo glasbe.

Glasba je v današnjem svetu zahvaljujoč novim tehnologijam enostavno dostopna skoraj na vsakem koraku, največkrat oddaljena le za pritisk gumba na našem pametnem telefonu, tablici oz. iPodu. In čeprav nam vse te naprave močno lajšajo življenja počasi ugotavljamo, da za to posredno le plačujemo neko ceno. In kakšna je ta cena? V smislu glasbe izgubljamo privilegij uživanja v njej v vsej strasti in veličastnosti, subtilnosti in uglajenosti, ki je bila prenešena na snemalni trak.

Ultimativna muzikaličnost? Na žalost največkrat izpuščena lastnost modernih prenosnih čudes, kar nekoliko preseneča glede na dejstvo, da se pri izboru televizorja nebi našlo veliko število ljudi, ki bi se v današnjem času zadovoljilo z manj kot HD kakovostjo slike.

Kako se lotiti nakupa novega avdio sistema?
Kaj sploh potrebujem in kakšen doprinos ima določena komponenta k celotnemu zvočnemu rezultatu? Kupiti boljše zvočnike ali boljši ojačevalnik?
Čeprav so to najpogostejša vprašanja, odgovor na njih ni enostaven.

Zvočniki
Obstaja jih veliko; izdelani so iz različnih materialov ter postojijo iz različnih oblik. Kako izbrati prave?
Prvo vprašanje naj se nahaja v navezavi s prostorom. V kako velikem prostoru in kje bodo zvočniki stali. Na tak način bomo izbor omejili med regalne/kompaktne zvočnike in samostoječe zvočnike.

Izbor je širok naša naloga pa, da vam poiščemo najboljši zvočnik za vaš prostor in postavljeno ceno. Naše izkušnje so bogate in s tem razlogom najraje kombiniramo sisteme sestavljene iz zvočnikov proizvajalcev FOCAL, Neat Acoustics, Q Acoustics, Indiana Line, Monitor Audio... Vsak izmed omenjenih proizvajalcev ima v svojem razredu izjemno močnega predstavnika kar pripelje do varnega nakupa.

Ojačevalnik
Ojačevalnik je motor vašega avdio sistema, ki poskrbi, da vhodni signal iz CD predvajalnika, mrežnega predvajalnika oz. gramofonskega predojačevalnika ojača do mere, da zvočniki lahko pretvorijo električni signal v zvok.
V osnovi jih ločimo med Stereo Integrirane ojačevalnike ter ločene sisteme sestavljene iz predojačevalnika ter Stereo močnostnega ojačevalnika oz. predojačevalnika ter dveh ločenih Mono močnostnih ojačevalnikov. Delitve gredo tudi na ojačevalnike razreda A, AB in D ter tranzistorske in ojačevalnike na elektronike.
Kako med vsem izbrati pravega?
Prvi pogoj naj se navezuje na vaš življenjski stil. Bo ojačevalnik prižgan skozi cel dan ali ga boste uporabljali le v namenski avdio poslušalnici in ga prižigali le za seanse poslušanja? Elektronike so znane po svojem mehkem žametnem zvoku, se pa obrabljajo in skozi življenjsko obdobje spreminjajo karakter. D razred je energetsko najvarčnejši, lahko pa zveni nekoliko "tanko". Izbor ojačevalnika naj se navezuje na izbor zvočnikov, saj bo le dober ojačevalnik lahko razkril dejanski potencial vaših zvočnikov. V naši ponudbi boste našli ojačevalnike proizvajalcev:
MOON by Simaudio - naši favoriti, osebni izbor in izbor pravih ljubiteljev glasbe
Sugden Audio - cenovno dostopni ojačevalniki razreda A nad katerimi se navdušujejo ljubitelji prave rock glasbe
Primare - Vodilni švedski proizvajalec avdio opreme v D razredu. Kombinacija njihovih ojačevalnikov z nekaterimi nekajkrat dražjimi zvočniki naravnost osupne
DENSEN - Danski proizvajalec, ki stavi na veliko zalogo električne energije in osupne z močjo ter hitrostjo

Predvajalniki
CD predvajalniki, gramofoni in mrežni predvajalniki, slednji opciji sta med vsemi trenutno najpogostejši izbiri. Prodaja CD predvajalnikov je v zadnjem času močno upadla z razlogom ponudbe visoko resolucijskih datotek, ki jih je mogoče kupiti na spletu. Seveda pa pri tem ne gre zanemariti dejstva, da lahko kakovostni CD predvajalnik iz ploščka "iztisne" še nikoli slišane detajle. Le po pravem, dovolj kakovostnem predvajalniku se je potrebno uzreti.

Mrežni predvajalniki
Vsekakor največji preskok v sodobnem Hi-Fi svetu. Ne le, da v veliki meri spremenijo domači konzervativni Hi-Fi sistem v novodobni avdio sistem s širokim naborom digitalnih vhodov, možnostjo predvajanja glasbe s prenosnega diska oz. USB ključka, blestijo predvsem v zmožnosti predvajanja digitalnih datotek z vašega domačega Media strežnika (NAS-a) in predvajanje Internetnih radijskih postaj. Konfiguracije (število vhodov, možnost upravljanja) so seveda odvisne od proizvajalca ter modela naprave. Nekateri proizvajalci so mrežne predvajalnike razvili celo do te mere, da slednje omogočajo upravljanje celotnega Hi-Fi sistema preko aplikacije na pametnem telefonu oz. tablici. Kanadski proizvajalec Simaudio je pri dizajniranju svojih mrežnih predvajalnikov storil še korak naprej in v sistem integriral storitev TIDAL*, ki za mesečno naročnino nudi praktično neomejen nabor glasbe v CD kakovosti.
Mrežni predvajalniki v naši ponudbi:
Marantz - cenovno najugodnejši mrežni predvajalnik z osnovnimi funkcionalnostmi in digitalnim vhodom za možnost priklopa dodatnega digitalnega vira na Hi-Fi sistem
Cambridge Audio - mrežni predvajalnik s širšim naborom digitalnih vhodov
Primare - High Fidelity mrežni predvajalnik. Proizvajalec nudi tudi mrežni modul, ki se lahko vgradi v njihov integrirani ojačevalnik in poskrbi za minimalistični izgled Hi-Fi sistema s popolno konfiguracijo. Sistem ob enem postane popolnoma nadzorovan preko aplikacije za pametne telefone in tablice.
MOON by Simaudio - ponudnik referenčnih mrežnih predvajalnikov z najširšim naborom funkcionalnosti (izjemno širok nabor digitalnih vhodov, DA pretvornik s podporo DSD datotek, nadzor celotnega sistema preko aplikacije, integrirana TIDAL storitev, multi-room funkcionalnost, možnost vgradnje predojačevalnika)


Če ste zgornje stavke požirali enega za drugim je velika verjetnost, da ste že zasvojeni z avdio opremo :)
Vabimo vas, da nas obiščete in skupaj sestavimo optimalni sistem za vas.

Telefon: 01 721 40 10
GSM: 068 188 484
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Naslov in ostale kontaktne informacije

*Za podrobne informacije, kaj storitev TIDAL v celoti ponuja, nas prosim kontaktirajte.

Zadnje novice