Sistem Fibaro

Fibaro sistem je trenutno najboljši vgradni sistem avtomatizacije na trgu.

Ponuja neinvaziven postopek instalacije za katerega ni potrebno razbijati sten in napeljevati metre kablovja. Sistem se gradi z uporabo miniaturnih modulov, ki se jih lahko namesti na katerokoli stikalo (za luči, rulete..).  Fibarov sistem je edini na trgu, ki lahko kontrolira LED in fluoruscentne razsvetljave v električnih sistemih brez nevtralne žice.

Fibaro naprave v vaš dom niso vgrajene za stalno. To pomeni, da lahko sistem v vsakem trenutku prilagodite oziroma spremenite glede na vaše želje in potrebe. Preprosto odstranite katerikoli modul in ga namestite na novo lokacijo, ki se bo posodobila v sistemu.

KOMPATIBILNOST

Fibaro sistem se za komunikacijo poslužuje Z-Wave protokola. Kompatibilen je z večino mobilnih naprav in vsemi IP kamerami  – ob zaznavi nezgode vam Fibaro na vaš telefon pošlje sliko oziroma video.

INTELIGENCA

Fibaro sistem spremlja in preverja posamezne naprave in vas, če je potrebno, opozori na določen dogodek. Edini na trgu zna določiti točno pozicijo rulete, nadstreška ipd. Avtomatično se posodablja. Komponente, ki za delovanje uporabljajo baterijo vas bodo v naprej obvestile o potrebni zamenjavi baterije. Če boste šli na dopust in pozabili izključiti ogrevanje, vas bo Fibaro sam vprašal, če naj to stori namesto vas.      

 

VARNOST

Fibaro sistem se lahko integrira v katerikoli obstoječ alarmni sistem in lahko deluje neodvisno od centralne enote. Če je centralna enota poškodovana in sistem zazna na primer ogenj, se bo vsaka komponenta neodvisno odločila ali naj dvigne rulete, odpre okna, vrata, aktivira odzračevalne sistem itd. Ne potrebujete VPN povezave
ali statičnega IP naslove za daljinsko upravljanje sistema

INSTALACIJA

Glavno vodilo sistemov Fibaro je zmožnost namestitve sistema kjerkoli v hiši, stanovanju ali pisarni brez poseganja v infrastrukturo, brez vrtanja po zidovih, spreminjanja stikalnih postaj ipd. Naj se sistem prilagaja vam in ne obratno.

 

NAMESTITEV MODULA V 3 MINUTAH   

Namestitev naprav traja približno 3 minute. Vse kar potrebujete za namestitev je odstraniti stikalo (za luči na primer), odklopiti žice, ki prihajajo iz stene, jih priklopiti na Fibarov miniaturni modul in le tega nazaj na stikalo. Stikalo nato namestite nazaj na steno in že ste zaključili s fizičnim delom. Nameščeno napravo je nato potrebno samo še dodati na osrednjo centralno enoto (Home Center) preko uporabniškega vmesnika na vašem telefonu, tablici ali računalniku.